/ Allmänt strunt /

Mikro-kladdkaka och fredagsmys.

Ute snöar det och jag har en innedag.
Jag har umgåtts en del med min nästan bortglömda vän symaskinen och sytt några vimplar jag tänkt sätta upp över kidens säng.
Vi får se hur det blir, måste bara fixa ett band att hänga upp dem med.

Sen har jag försökt mig på en gammal klassiker, Mikro-kladdkakan.
Första gången jag och min kära far gjorde den i barndomens dagar så slutade det inte så bra.
Vi följde receptet till punkt och pricka och satta in formen i mikron på 8 minuter, det var alldeles för mycket.
Kakan blev stenhård och hela formen fick stå i blöt i flera dagar för att kakan skulle lossna.
Min mor hånade oss och sa att vi inte kunde baka, men tji fick hon för när hon skulle försöka hände samma sak. Ha!

Over time så försökte vi perfektera tillagningstiden och kom tillslut fram till att ca 5 minuter är lagom, fast det kan nog bero på vilken mikro man har.....
Resultatet har varierat lite mellan smet och knäckebröd så det är alltid spännande att se hur det går.

Dagens kaka verkar än så länge klarat sig hyfsat, kanterna är VÄLDIGT kladdiga men mitten verkar prima.
Den är ju godast när den fått stå nästan en dag så vi får vänta och se :)



Ikväll kommer finaste Jessica över. Vi ska äta korvstroganoff och ha det gott! :)